IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският сенат прие бюджетния пакет

Така няма да се стигне до замразяване на дейността на правителството и щатските агенции

08:37 | 20.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Малко преди изтичането на критичния срок Конгресът на САЩ прие бюджетен пакет от 1,4 трилиона долара, предотвратявайки възможен застой на правителството и агенциите. След Камарата на представителите и сенатът също гласува за пакета в четвъртък (местно време). Без гласуването подобно спиране на дейността („Shutdown“) би се случило в края на седмицата, точно преди Коледа.

Пакетът все още не е подписан от президента Доналд Тръмп. Белият дом вече заяви, че държавният глава ще подпише пакета преди полунощ в петък.

Бюджетният пакет е успех за Тръмп, тъй като съдържа средства за стените, които той изисква да бъдат построени на границата с Мексико. Демократите пък от своя страна отново успяха да прокарат увеличения на разходите за вътрешнополитически проекти.

Преди година остър спор за бюджета парализира части от агенциите на САЩ в продължение на няколко седмици в края на годината. С продължителност от пет седмици това беше най-продължителният Shutdown в историята на САЩ. Тогава спорът бе преди всичко за изискваното от Доналд Тръмп  финансиране на стените по границата с Мексико.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още